Basmakalıp Koç Burcunu Taşıyan İnsanlar

Basmakalıp Koç Burcunu Taşıyan İnsanlar

Bu benim için biraz özel çünkü ben bir Koç burcuyum. Basmakalıp Koç şu şekilde tanımlanır: Kalbini kollarına takan ve insanların yüzlerine bağıran gürültülü, gürültülü bir kaos ajanı. Kaba bir insan. Parti hayvanı. İnsanların onlardan çok hoşlanıp hoşlanmadıklarını umursamasalar bile Koç’un her zaman dışa dönük olması gerekiyordu.

Büyüdüğümde, o kadar acı verici bir şekilde utangaçtım ki, bütün günümü konuşmadan geçirirdim. Görünmek istemiyordum. Küçük bir alana girip saklanmak istiyordum.

Konuştuğum çoğu Koç, partinin hayatı değil. Konuştuğum çoğu Koç, sosyal olarak dışlanma, dışlanma ve hatta ihmal edilme deneyimine sahiptir. Bu Koç olabilir – bu çok, çok yalnız olma hissi.

Koç, Güneş’in yükseldiği burçtur. Genel olarak, bu, bazılarının bizi dünyada bir adım atacak kadar yetkili veya en azından yeterince hırslı olarak adlandıracağı anlamına gelir. Koç her zaman bir şeyi temsil eder. Bu doğru. 20 dakika boyunca bir metroda sıkışıp kalıyoruz ve kafamızın içinde parasız kamu altyapısı hakkında bir manifesto yazıyoruz.

Ancak Koç burcunu harekete geçiren hırs değil, öğrenme dürtüsüdür.

Tüm Koç bir arayış içindedir. Daha çok bilmek, daha çok deneyimlemek, daha çok düşmek için bir arayış içindeyiz. Hiç kitap okumayan ve hayat okulundan ders alan, bazen sert bir şekilde düşen ve derse hayran kalarak uzaklaşan bazı Koçlar olacaktır. Hiç kimseyle tek kelime konuşmayan ve yüzlerini her zaman kitaplara gömen başka Koçlar olacak. İkisi arasında bir yerde Koç olacak. Ancak Koç ne olursa olsun, bilgileri, gerçekleri ve duyguları çok hızlı bir şekilde metabolize ederiz.

Koç klişesi bize gururlu olduğumuzu söyler. Biz. Ancak Koç’un başka bir yönü daha vardır – Koç ayrıca son derece mazoşist bir burçtur. Görüyorsunuz, bir Koç’u tanımlayan kendine saygısı değil, yaşama karşı mutlak ve doyumsuz açlığıdır .Koç, yaşadığını hissetmek isteyen bir işarettir.

Bazen yaşadığını hissetmek, başardığını hissetmek demektir. Bazen, sevdiğiniz insanlar için en önemli kişi olduğunuzu hissetmektir. Diğer zamanlarda, canlı hissetmek, yaşam tarafından yumruklanmak demektir. Bazen, hayatın seni iyi ve sert bir şekilde becerirken birinin seni tokatladığını hissetmek. Bazen canlı hissetmek, yükseldiğiniz anlamına gelir. Diğer zamanlarda, iyi bir şekilde alçaldığınızda canlı hissedersiniz.

Koç, gururdan büyülenebilir, ancak çoğu zaman aşağılanmadan da etkileniriz. Ondan daha az korkmak için her türlü şeyi yaparız.

Basmakalıp bir Koç, her zaman kim oldukları hakkında çığlık atar. Yaşayan bir Koç, hayatın sunduğu dersleri alır ve her zaman yeniden başlamayı, tekrar denemeyi kendi içinde bulur. Bazen hatalarımızı yayınlıyoruz. Diğer zamanlarda, sessizce alırız. Koç her zaman odadaki en gürültülü kişi değildir. Çoğu zaman en sessiz olan biziz.

Bir yüceltmeyi tanımlayan şey budur. Her zaman başarılı olmakla ilgili değil. Bu popülerlik ya da asla yanlış yapmamakla ilgili değil. Her zaman affedilebileceğini bilmekle ilgilidir. Koç her zaman affedilmeyi bekler. Düştüğümüzde hep toparlanmayı bekleriz.

Koç’un başka bir klişesi daha var – tüm Koç’ların aşırı duygusal olduğunu söyleyen, kalbimizi kollarımıza taktığımız. Bu klişe, Koç’un asla sır tutamayacağını ve ne düşündüğümüzü tahmin etmenin zor olmadığını söylüyor.

Koç, bazı şeyler için suçlanmayı beklemez. Bu yüzden bazı Koçlar vardır ki hatalarını veya kusurlarını gizlemezler, bir şeyden veya birinden hoşlanmadıklarında bunu belli eden Koçlar vardır. Ancak bu ifadenin kontrolü Koç’tadır. Koç’un klişesi bize aslında olmadığımız halde olmadığımızı söyler.

Koç, neyi, ne kadar ve kiminle paylaştığımızı kontrol ediyor. Biz dünyayı dolaşıp öfke nöbeti geçiren huysuz çocuklar değiliz. Dikkati nasıl yönlendireceğimizi anlıyoruz, ne zaman sürpriz yapacağımızı biliyoruz ve ne zaman daha yüksek sesle konuşmak ve ne zaman fısıldamak istediğimizi kontrol ediyoruz.

Koç, klişelerin aksine, inanılmaz derecede verimli bir işarettir. Genellikle katı, minimal yaşarız ve hiper odaklı olabiliriz. A noktasından B noktasına gitmenin en verimli yolunu buluyor ve bunun için gerekli fedakarlıkları yapıyoruz.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir