Tarot Kartları Ve türleri

Tarot Kartları Ve türleri

Tarot, şimdi bildiğimiz gibi, Fransa’da doğdu ve en popüler olan Tarot de Marsilya’ydı. Bundan Keltler, Çingeneler, Mısırlılar, hicivler, Osholar gibi sayısız Tarot destesi türü vardır … Liste sonsuzdur, hepsinin kendine has özellikleri ve tarihi vardır.

Bu sayfalarda, en çok tanınan Tarot desteleri olan eski Visconti-Sforza ve Marsilya’nın yanı sıra Rider-Waite , Crowley ve Black Tarot gibi daha modern olanlarla ilgili kısa bir genel bakış sunmaya odaklanacağım.

Marsilya Tarotu

Avrupa’daki Tarot’un öncüsü olan Tarot de Marseille adlı bu popüler ve renkli güverte , 14. yüzyılın sonunda Fransa’da doğdu ve İtalya’dan geldiği sanılıyor, ancak gerçek ataları Orta Asya veya Mısır’da bulunuyor.

Gördüğünüz gibi, kökeni hiç belli değil.

Korunan ilk güverte, Jean de Noblet tarafından 17. yüzyılda ortaçağ çizimleriyle tasarlanan güvertedir.

Bu kılavuzda kullandığımız güverte budur. 78 karttan oluşur (22 büyük arkana ve Pentagramlar, Kupalar, Kılıçlar ve Değneklerle temsil edilen 56 küçük arkana). Basit çizimleri ve büyük yorum kolaylığı onu çoğu tarot okuyucusunun favorisi yapıyor.

Rider-Waite Tarot

Bu güvertenin kökeni İngiltere’dedir ve 1903 yılında Waite tarafından yaratılmıştır. Waite, Gül Haç Düzeninin kurucusudur ve güverteyi inançlarını yansıtacak şekilde tasarlamıştır.

Waite’e göre, Tarot evreni temsil eder.

Arcana, Tarot de Marsilya’nınkilere dayanmaktadır, ancak renkleri çok daha az parlaktır ve çizimleri önemli farklılıklara sahiptir.

Bu güverte ilk olarak 1911’de Rider adlı bir Londra yayıncısı tarafından basıldı ve bu nedenle bileşik adı.

Tarot Aleister Crowley

Bu Tarot güvertesi, 1938-1942 yılları arasında Mısırbilimci Lady Frieda Harrys tarafından suluboya olarak boyanmıştır. Tarot 1944 yılında yayınlandı.

Gerçeküstü ve soyut bir tarza, erotik ve fantezi temalarına sahip olan bu güzel Tarot, ilk olarak 1944 yılında The Book of Toth’da siyah beyaz olarak, 1947’de ise renkli olarak yayımlanmıştır.

Crowley, kendisine Büyük Canavar, Frater Perdurabo ve Usta Therion diyen Altın Şafak Tarikatı’nın en ünlü mezunuydu.

Büyük eksantrikliği ile dikkat çekti. Büyülü ritüellerinde uyuşturucu ve seks bolca bulunurdu. Ancak ciddi bir ezoterizm öğrencisiydi ve bu eğilimleri mektuplarına yazdırdı.

Tarot Negro veya Siyah Tarot

Bu tür Tarot güvertesi, karanlığı ve yasak hissi nedeniyle birçok kişiyi kendine çekiyor. En iyi bilineni Luis Royo destesidir ve 22 büyük arkanası ve 56 küçük arkanası ile olağan 78 karttan oluşur ve buna nasıl yorumlanacağının açıklamasını içeren bir kitap eklenir.

Kara Tarot , kendimize girmeye cesaret edemediğimiz en karanlık ve en gizli yerimize girmeye niyetlidir. Geçmişimizden, korkularımızdan ve kötü deneyimlerimizden bir şeyler ortaya çıkarır. Çizimler, Tarot de Marseille’dekilere benziyor, ancak uğursuz bir renk katıyor.

Unutulmamalıdır ki, bu kadar karanlık özelliklere sahip bir Tarot olmak, birçok kişinin onu günlük olarak kullanmamalarını tavsiye eder. çünkü negatif enerjileri çekebilir.

Ayrıca, bazıları kötü titreşimleri önlemek için siyah bir bez veya kutu içinde tutmanızı önerir.

Genel olarak, 22 büyük arkanası korku yaratan bir güvertedir, ancak daha dikkatli olmanız gereken yedi tane vardır, bunlar: Aptal, Hermit, Asılmış Adam, Ölüm, Şeytan, Kule ve Ay .

Bu desteyi okurken en küçük ayrıntılara dikkat etmek ve bir bütün olarak okumak önemlidir. Hangi gizemin hangi gizeme baktığını, ellerinin, bacaklarının nereye yönlendirildiğini gözlemleyin.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir